Mindfulness

pedresaigua2

La pràctica de l’atenció plena, heretada de la tradició budista, s’està emprant en l’àmbit de la medicina i de la psicologia occidental per alleujar una varietat de condicions físiques i mentals (dolor, alleujament de símptomes i malalties mèdiques cròniques) o psicològiques (trastorn obsessiu-compulsiu, ansietat, prevenció de recaigudes en la depressió i l’addicció).

En els últims 30 anys, la pràctica de Mindfulness o Atenció Plena és aplicada i estudiada científicament i reconeguda com una manera efectiva de reduir l’estrès, augmentar l’autoconsciència, reduir els símptomes físics i psicològics associats a l’estrès i millorar el benestar general. Mindfulness o Atenció Plena significa prestar atenció de manera conscient a l’experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació.

La pràctica del Mindfulness entès com el cultiu intencional de l’atenció en el moment present amb acceptació, ha tingut una influència significativa en la psicoteràpia contemporània, ja que és un mètode simple, però increïblement efectiu, per relacionar-se amb l’experiència i alleujar el sofriment humà, ha demostrat ser un abordatge molt poderós per enriquir qualsevol forma de psicoteràpia i constitueix un component central en molts models de tractament empíricament validats.


pedresnegres2bambus

A la Mayo Clinic tenen un web molt interessant sobre meditació i reducció de l’estrès: http://www.mayoclinic.com/health/meditation/HQ01070