Meditació

pedrespelmes2

Sentir-nos a casa amb els nostres cossos:

Ens pot alliberar la pràctica del budisme de la presó del dolor físic? Com pot ajudar la meditació quan la medicinano  està a l’altura? Jon Kabat-Zinn, Ph.D., professor emèrit de medicina a la Universitat de Massachusetts Medical School, ha estudiat des de fa molt temps la meditació budista i hatha ioga, i és pioner en l’ús de la meditació per al tractament de dolors i malalties cròniques.

at home with our bodies – jkz

Jon Kabat-Zin també va aplicar la Meditació en Atenció Plena oriental a la reducció de l’estrès, elaborada com a Mindfulness (les sigles en anglès: MBSR), al Centre Mèdic de la Universitat de Massachussets. Des de la seva creació, el MBSR s’ha convertit en una forma comuna de la medicina complementària de tractar una varietat de problemes de salut: jon kabat zin

pedraespelma

Estudis realitzats han mostrat  evidència molt forta de milloria en una vessant àmplia de símptomes psicopatològics i amb efectes demostrables per Neuroimatge, tant durant els estats de meditació com en les persones que mediten habitualment, tot i que no ho estiguin fent en aquell moment:

“Effects of mindful-attention and compassion meditation training on amygdala response to emotional stimuli in an ordinary, non-meditative state”:  fnhum-06-00292[1] (2) (5)

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130213092309.htm?goback=%2Egde_2004449_member_214899099

2pedresorra